Ga naar hoofdinhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Welkom Dienst met Andries Knevel en Erik de Mooij & band

11 september 2022 van 10:00 - 11:30

Op zondag 11 september is er weer een Welkom Dienst! De dienst begint om 10 uur en zoals altijd is er koffie, thee en ranja voor en na de dienst. De bekende dominee / spreker Andries Knevel spreekt over het thema ‘Reckless Love’ en de muziek wordt verzorgd door Erik de Mooij & band.

Thema: ‘Reckless Love’

Andries Knevel zeg over het thema; ‘een tijd geleden werd ik getroffen door het lied Reckless Love. Ik kende het niet maar de woorden roekeloos in combinatie met liefde kwamen bij mij binnen. In Amerika is het een tamelijk grote hit geweest. Maar er was ook discussie, namelijk over de vraag of je kunt stellen dat God roekeloos is. Is dat niet een negatieve kwalificatie? Ik besloot deze vraag te onderzoeken met een tekst van een schrijver die de apostel der liefde wordt genoemd, Johannes. Is God roekeloos geweest toen hij zijn Zoon naar deze wereld zond? De preek zal gaan over de liefde van God, het offer van Christus en de verzoening van onze zonden. Met aan het slot de vraag: hoe zouden jullie de liefde van God willen typeren?’

Andries Knevel

Andries Knevel werd op 13 februari 1952 geboren in Naarden. Hij studeerde theologie in Amsterdam en Utrecht. Na zijn studie gaat hij aan het werk als Leraar Godsdienst en Maatschappijleer in Ridderkerk, waarna hij vervolgens aan de slag gaat bij de Evangelische Omroep. In 1978 begint Knevel zijn loopbaan bij de Evangelische Omroep en hij werd vooral bekend van tv programma’s als ‘Het Elfde Uur’, ‘Knevel op Zaterdag’ en ‘Herberg de Verandering’. Samen met collega Tijs van den Brink presenteert hij onder andere ‘De Vijfde Dag’ en ‘Knevel en Van den Brink’. De laatste jaren is hij vooral druk met programma’s maken over de vraag of geloof en wetenschap samen kunnen gaan, onder de titel “Andries en de wetenschappers”. Andries Knevel is getrouwd met Rietje en ze hebben samen drie kinderen.

Erik de Mooij & band

Al vanaf z’n 11e jaar is Erik bezig met muziek maken in de kerk. Eerst als drummer, toetsenist, gitarist en bandleider voor verschillende bands, maar later zetten God hem als aanbiddingsleider op het podium en kreeg hij de kans om zich te ontwikkelen in zijn roeping. Ondertussen mag Erik met zijn band aanbidding leiden in kerken en op conferenties door het hele land en er is dan ook niets liever wat hij doet. “Er is niet mooiers en krachtigers dan de mensen van God, die God aanbidden in zijn aanwezigheid. En om mensen daar in voor te mogen gaan is een voorrecht. Om samen op zoek naar het hart van aanbidding”. Door de veelzijdige kerkelijke achtergrond (opgegroeid in een gereformeerde PKN gemeente, maar ook veel van God’s wonderen en kracht gezien op conferenties) spreekt Erik een groot publiek aan van jong tot oud. En hoopt hij dat mensen veranderd, aangeraakt en verwonderd van wie God is naar huis gaan. Alle bandleden komen uit de buurt van Rijnsburg in Zuid-Holland. Meer info over Erik en zijn band vind je op www.edm-band.com.

Welkom Diensten zijn laagdrempelige en inspirerende themadiensten voor alle generaties, met bijzondere sprekers en live muziek. Het zijn diensten die ook bedoeld zijn om mensen mee te nemen die misschien anders niet in onze kerk komen! We hopen jullie allemaal te ontmoeten, het wordt vast weer een inspirerende dienst. Er is kinderdienst voor groep 1 t/m 5 en oppas voor kids tot 4 jaar. Meer info vind je op www.welkomdiensten.nl.

Gegevens

Datum:
11 september 2022
Tijd:
10:00 - 11:30
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://welkomdiensten.nl/

Locatie

de Flambou
Groningerstraat 40
Surhuisterveen, Friesland 9231 CM
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Back To Top