Ga naar hoofdinhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Welkom Dienst met Wim Grandia en Gendro & Mattanja Schijff

9 oktober 2022 van 10:00 - 11:30

Op zondag 9 oktober is er weer een Welkom Dienst! De dienst begint om 10 uur en zoals altijd is er koffie, thee en ranja voor en na de dienst. Wim Grandia spreekt over het thema ‘Jezus volgen?!’ en de muziek wordt verzorgd door Gendro & Mattanja Schijff.

Thema: ‘Jezus volgen?!’

Jezus is met zijn discipelen op weg naar Jeruzalem en onderweg – zo lezen we in Lucas 9:57-62 – zijn er drie verschillende mensen die of zelf aangeven dat ze Jezus willen volgen of door Jezus daarvoor worden uitgenodigd. Tot drie keer toe reageert Jezus op een manier die je niet zou verwachten. Iemand zei eens: ‘Wanneer Jezus ons uitnodigt om Hem te volgen lijkt het meer een waarschuwing dan een uitnodiging.’ Je kunt van Jezus vinden wat te wilt, maar Hij is in ieder geval niet van de gladde verkooppraatjes. Meer van het eerlijke verhaal, ook als het gaat om de vraag wat het betekent om Hem te volgen.

Wim Grandia

Wim Grandia (1961) is opgegroeid in een christelijk gezin, maar al op jonge leeftijd wilde hij niets met God te maken. Maar God wilde wel alles met hem te maken hebben en toen Wim 17 jaar was kwam hij tot geloof in de Here Jezus. Vanaf diezelfde dag was het zijn verlangen om mensen te vertellen over de geweldig mooie boodschap van het Evangelie. Hij heeft ruim 25 jaar bij de Evangelische Omroep gewerkt waar hij onder andere betrokken was bij de activiteiten van de Ronduitclub, waaronder de Praiseavonden en de EO-Jongerendagen. In 2006 heeft hij vanuit de EO de overstap gemaakt naar het voorgangerschap. Momenteel is hij parttime-voorganger in Apeldoorn, spreker, coach en schrijver.

Gendro & Mattanja Schijff

Gendro & Mattanja zijn initiatiefnemer van de stichting ‘Worship in de huiskamer. Als vocalist is Gendro betrokken bij het team van Opwekking. Ze zijn samen onderdeel van ‘Presence’, een beweging die tijdens COVID de straat op ging om te aanbidden en voorbeden te doen voor Nederland. Momenteel trekken ze door Nederland met de “kist vol dromen” tour van Iwan en Rebekka Sahertian Gendro is werkzaam als pionier / buurtpastor in Haarlem. Schalkwijk is een prachtige wijk in Haarlem die vele verschillende culturen kent maar ook veel armoede. Naast wijk gerichte activiteiten is zijn werk ook gericht op geloofsversterkende activiteiten met het verlangen om een dynamische geloofscommunity te bouwen die Gods liefde kan laten zien aan de inwoners van de wijk.  (hetopenhuismolenwijk.nl) Mattanja was tot voor kort leerkracht op een school voor kinderen met taalproblemen, maar heeft met ingang van dit jaar haar baan opgezegd, om meer tijd over te houden voor bovenstaande activiteiten en zijn er nieuwe plannen; zo zal ze binnenkort samen met een vriendin gaan starten met het maken van podcasts voor jonge gelovige vrouwen. Gendro & Mattanja hebben het verlangen om mensen kennis te laten maken met Jezus, om mensen zich thuis te laten voelen en thuis te laten komen bij Hem. Veel van hun activiteiten vinden dan ook het liefst plaats in een huiskamersetting. Ze houden ervan om naar nieuwe wegen te zoeken, vuurtjes aan te steken en mensen te inspireren, te motiveren, te bemoedigen en te activeren om ook Jezus na te volgen.

Welkom Diensten zijn laagdrempelige en inspirerende themadiensten voor alle generaties, met bijzondere sprekers en live muziek. Het zijn diensten die ook bedoeld zijn om mensen mee te nemen die misschien anders niet in onze kerk komen! We hopen jullie allemaal te ontmoeten, het wordt vast weer een inspirerende dienst. Er is kinderdienst voor groep 1 t/m 5 en oppas voor kids tot 4 jaar. Meer info vind je op www.welkomdiensten.nl.

Gegevens

Datum:
9 oktober 2022
Tijd:
10:00 - 11:30
Site:
https://welkomdiensten.nl/

Locatie

de Flambou
Groningerstraat 40
Surhuisterveen, Friesland 9231 CM
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Back To Top