Ga naar hoofdinhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Welkom Dienst met ds. Willem Glashouwer en Marcel & Lydia Zimmer

15 maart 2020 van 11:00 - 12:30

Update: vanwege de maatregelen tegen het Corona virus gaat deze Welkom Dienst helaas niet door!

Op zondag 15 maart is er weer een Welkom Dienst in PKN Surhuisterveen. Spreker op deze zondag is ds. Willem Glashouwer en Marcel & Lydia Zimmer zorgen voor prachtige muziek! Welkom Diensten zijn bijzondere, laagdrempelige en inspirerende diensten. Ook als je nieuwsgierig bent, wellicht (bijna) nooit meer in de kerk komt, zijn deze diensten een aanrader. Fijn als je familie, vrienden en bekenden mee neemt!

Vanaf 09.30 uur ben je van harte welkom voor een bakje koffie, thee of fris en om 10 uur begint de samenkomst (er is oppas en kindernevendienst)

Het thema van de dienst is ‘Tegen de stroom oproeien’

Het is niet gemakkelijk als je tegen de algemene opinie durft in te gaan. En je wordt er zeker niet populair door. Maar soms moet het wel. Omwille van je geweten. Het is gemakkelijker om je mond te houden dan om misstanden aan de kaak te stellen. Op gevaar af dat je beschouwd wordt als een dwarsligger. De ‘klokkenluider’ wordt veelal niet gewaardeerd. In de Bijbel lezen we over het Poerimfeest in het boek Esther. Zij had ook liever haar mond gehouden. Maar uiteindelijk kon ze niet zwijgen. Met alle gevolgen van dien. Misschien kende ze uit haar Joodse Bijbel wel de tekst: “Gij zult de meerderheid in het kwade niet volgen…” En dan komt het op een persoonlijke keuze aan.

Ds. Willem J.J. Glashouwer

Willem Glashouwer werd geboren in 1944 en groeide op in een Nederlands Hervormd gezin. Zijn ouders waren actief betrokken bij het verzet tegen het nazi regime. Hij was één van de pioniers van de EO waar hij 20 jaar werkzaam was als R/TV producent, presentator en als hoofd van de televisie afdeling. Willem Glashouwer is mede oprichter van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort en van de Christelijke Hogeschool voor jounalistiek. Hij was jaren predikant in de Hervormde Kerk en was 12 jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Bovendien was hij medeoprichter van het Holland Koor dat met zijn bijna 1000 stemmen zingt voor Israël. In 1999 werd Willem Glashouwer fulltime president van “Christians for Israël international’. Hij schreef ook diverse boeken over Israël. Willem Glashouwer is ruim 50 jaar getrouwd met Marianne en ze hebben 4 kinderen en 8 kleinkinderen.

Marcel & Lydia Zimmer

Marcel en Lydia zijn getrouwd, wonen in Ermelo en hebben 3 volwassen kinderen. Marcel is afgestudeerd aan het Conservatorium als drummer en Lydia heeft destijds de Pabo afgerond als leerkracht. Ze zijn nu al een aantal jaren samen fulltime met muziek bezig. In deze periode hebben ze veel cd’s uitgebracht met eigen, Nederlandstalige liederen voor zowel volwassenen als kinderen. Ze verzorgen regelmatig in kerken en gemeenten in het land optredens voor volwassenen en kinderen waarbij er veel gezongen wordt, afgewisseld met verhaaltjes, sketches en illustraties. Ook verzorgen ze concerten op scholen en zijn ze zo nu en dan te zien op de televisie bij Nederland Zingt van de EO.

Gegevens

Datum:
15 maart 2020
Tijd:
11:00 - 12:30

Locatie

de Flambou
Groningerstraat 40
Surhuisterveen, Friesland 9231 CM
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Back To Top