Ga naar hoofdinhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Welkom Dienst met Arie de Rover en The Psalm Project

26 april 2020 van 12:00 - 13:30

Update: vanwege de corona maatregelen gaat ook deze Welkom Dienst niet door…

De volgende Welkom Dienst in PKN Surhuisterveen is op zondag 26 april.

Spreker op deze zondag is Arie de Rover en de 5-koppige band van The Psalm Project zorgen voor prachtige muziek! Welkom Diensten zijn bijzondere, laagdrempelige en inspirerende diensten. Ook als je nieuwsgierig bent, wellicht (bijna) nooit meer in de kerk komt, zijn deze diensten een aanrader. Fijn als je familie, vrienden en bekenden mee neemt!

Vanaf 09.30 uur ben je van harte welkom voor een bakje koffie, thee of fris en om 10 uur begint de samenkomst (er is oppas en kindernevendienst)

Het thema van de dienst is ‘Wie ziet mij?’

Gezien willen worden is een belangrijke basisbehoefte voor een mens. Kijk maar eens naar kleine kinderen. Ze doen er alles aan om door hun vader en moeder of opa en oma gezien te worden. Ze halen er soms de gekste capriolen voor uit. Met de komst van de social media zijn de mogelijkheden om gezien en geliket te worden enorm toegenomen. Gezien worden betekent dat we aandacht van anderen krijgen, en aandacht is een vorm van erkenning. We snakken naar erkenning simpelweg omdat we daar een waardevol gevoel uithalen. Onze ziel hongert naar bevestiging en liefde. Gezien worden voorziet daarin. Door wie word jij gezien? En op welke manier wordt er dan naar je gekeken? Mag je er zijn of voel jij je bekeken of, erger nog, weggekeken?

Arie de Rover bespreekt het drama van de bloedvloeiende vrouw en haar bevrijding als zij niet alleen lichamelijk genezen wordt door de aanraking van Jezus, maar als zij ook, middenin de menigte, haar hele waarheid mag vertellen. Zij had 12 jaar als uitgestotene moeten leven en komt nu in het volle Licht te staan (Marcus 5: 21-34)

Arie de Rover

Arie de Rover (1961) begint zijn loopbaan als medisch analist bij ziekenhuislaboratoria.
Na een aantal jaar maakt hij de overstap naar het bedrijfsleven, waar hij ruim tien jaar werkt als verkoper van medische laboratoriumapparatuur.
Als hij zevenendertig jaar is, kiest hij radicaal voor een carrièreswitch. Hij begint als trainer/coach voor het bedrijfsleven en richt zich vooral op mentaliteitstrainingen
en persoonlijkheidsontwikkeling. Hij is opgegroeid in de kerk (Gereformeerd vrijgemaakt), maar ontdekt op drieëndertigjarige leeftijd, onder een preek van Tim Keller, pas werkelijk wat de betekenis van genade is. Het verandert zijn leven diepgaand. Tegenwoordig biedt hij hulp aan mensen die door het leven zwaar geslagen worden. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker in kerken en op conferenties. Zijn diepste verlangen is om een ‘beweging van genade’ op gang te brengen in Nederland. Arie is getrouwd met Joke. Samen kregen ze vijf kinderen en inmiddels zeven kleinkinderen.

The Psalm Project

Al eeuwenlang worden Psalmen gezongen. Liederen van de wereldwijde kerk. The Psalm Project bewerkt de bij velen bekende melodieën van het Geneefs Psalter tot hedendaagse composities. Daardoor wil The Psalm Project de Psalmen ook voor de toekomstige generaties levend houden en recht doen aan de vaak prachtige en bekende melodieën van het Geneefs Psalter.

In 2009 bracht The Psalm Project haar eerste CD Psalmen 2e druk uit. Een succes, want de composities worden inmiddels door heel Nederland maar ook daarbuiten gezongen. Na deze CD kwam er al snel een tweede album. Psalmen Unplugged werd in samenwerking met de Evangelische Omroep geproduceerd en ook dit album bevat arrangementen op de bekende melodieën, maar dan net in een ander jasje. Eind 2012 komt het derde Nederlandstalige album uit. ‘Ik roep tot U’ bevat elf nieuwe arrangementen waaronder Psalm 68, Psalm 75 en Psalm 136. het najaar van 2015 wordt het vierde Nederlandstalige album ‘Witter dan Sneeuw’ gepresenteerd. De cd bevat naast materiaal uit het Geneefs Psalter ook een aantal eigen composities en een tweetal covers waaronder het bekende Loof de Heer mijn ziel uit Taizé.

The Psalm Project bestaat uit: Suzanne van der Velde, Ariën Vink, Miranda de Vlieger, Arend Jansen, (Jay-P Beijersbergen tot 2017), Luca Genta, Magdalena Karas, Wilkin de vlieger en Eelco Vos.

Gegevens

Datum:
26 april 2020
Tijd:
12:00 - 13:30
Evenement Tags:
Site:
https://welkomdiensten.nl/

Locatie

de Flambou
Groningerstraat 40
Surhuisterveen, Friesland 9231 CM
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Back To Top