Ga naar hoofdinhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Welkom Dienst met Gendro Schijff & Band en Esther Vorsterman van Oijen

17 februari 2019 van 11:00 - 12:30

We kijken uit naar de Welkom Dienst op zondag 17 februari!
Vanaf 09.30 uur ben je van harte welkom voor een bakje koffie of thee en om 10 uur begint de samenkomst.

Muziek: Gendro Schijff & Band
Spreekster: Esther Vorsterman van Oijen

Thema: ‘Ik zie jou!’

‘De basis behoefte van elk mens bestaat niet alleen uit geliefd zijn maar ook uit gezien en gekend worden. Dat je leven ertoe doet en van betekenis is. Jij maakt verschil! We kunnen leren van Jezus, Hij kijkt niet maar Hij ziet! Hij ziet verder dan het buitenkantje en schilletje, daar waar je vandaan komt of wat je hebt gedaan. Hij ziet jou helemaal zitten, immers… Hij ziet goud in jou!’

Wie is Gendro Schijff?

“De afgelopen jaren ben ik zelf door verschillende processen in mijn leven gegaan”, zegt Gendro Schijff, spreker, coach, muzikant. “En heb daarin de trouw en het hart van God voor mij diep ervaren. En hierdoor een hart voor de gebroken wereld, voor de mensen die Jezus niet kennen.

” Hij verzorgt spreekbeurten door het hele land. “Mijn diepste wens, en missie is dat wij als kerken en gemeentes in Nederland het kloppend hart van God zullen zijn. Lokaal, groot of klein, die mensen buiten de kerk aantrekt en met open armen gaat ontvangen. Maar ook de onzichtbare mensen, die jaren binnen een kerk verblijven, weer bij Jezus te brengen. De woorden: jij bent gezien, jij hoort erbij! Dat moeten mensen horen!”

“Het lied wat ik 2 jaar geleden heb mogen inzingen voor Opwekking ‘Zoals je bent’ raakt mij nog elke keer. Ik spreek met jongeren, voor jongeren en over generaties. We hebben elkaar nodig om Gods hart nog meer zichtbaar te laten worden op de plek die ons gegeven is.”

Gendro Schijff (1976) is bekend van o.a. het KRO-programma Spoorloos. In 2008 heeft hij met behulp van dit programma zijn biologische ouders teruggevonden. Onlangs is deze aflevering verkozen tot het mooiste verhaal van de afgelopen 25 jaar Spoorloos. In februari van dit jaar was hij te zien in het programma ” De Verandering ” waar hij vertelt over de zwarte periode in zijn leven. De zoektocht naar zichzelf n.a.v. Spoorloos. Zijn identiteitscrisis. “Ik heb door deze zoektocht ontdekt dat als je een echte verandering in je leven wilt, je eerst eerlijk naar jezelf moet kijken. Dat heeft grote invloed op elke stap die je daarna zet. Ik, als geadopteerde, weet uit eigen ervaring welke valkuilen je tegen kunt komen en ben gaan zoeken naar waarden die belangrijk zijn in een gezin, relatie, werk en tijd.”

Hij heeft enkele gewerkt als vocalist voor de EO-jongerendag en werkte mee aan diverse tv-en radioprogramma’s. Hij zingt in een band, trad op in Opwekking en Opwekkingconferenties en nam een eigen CD op. Hij is medeoprichter van FamilyInc, een andere passie (zie www.familyinc.nl).

Esther Vorsterman van Oijen

Spreekster en meer…

Esther is getrouwd met Eduard , afkomstig uit de muzikale Burning Candles-familie. Samen zijn ze gezegend met drie prachtige kinderen en wonen sinds korte tijd in Nijkerk, het hart van Nederland.
Na jarenlang actief te zijn geweest binnen gemeenten op gebied van vrouwenwerk, leiderschap, pastoraat en jongerenwerk is ze nu voornamelijk actief buiten de gemeente met toerusten, spreken en inspireren. Esther is creatief en houdt ervan om met woorden te schilderen . Met haar persoonlijke voorbeelden uit eigen leven raakt ze vele harten. Verbinden, verdiepen en vernieuwen zijn de sleutelwoorden die bij haar passen.
Ze heeft van haar passie voor Jezus haar werk gemaakt en baan als trainer & coach en als psychosociaal therapeut opgezegd om haar hart te kunnen volgen. Sindsdien is ze wekelijks te zien op Family7 met het succesvolle TV programma Transparant. Een programma waarin alles draait om echtheid. Samen met Erica Duenk reikt ze de kijker praktische tools aan en moedigt ze hen aan om tot bloei te komen en te worden wie je bent, zoals God je bedoelt heeft.
Esther ziet de media, (s)preekbeurten en boeken als een (hulp)middel om mensen met de Waarheid uit Gods Woord te kunnen bereiken , om harten in beweging te brengen waardoor men in eigen leven en omgeving verschil kan maken. Vanuit het programma Transparant is een werkboek ontstaan ’Tijd om op te staan’. Opstaan maakt zichtbaar en zorgt ervoor dat je weer (nieuwe) stappen kunt nemen. Dit is haar grote verlangen, niet alleen voor de vrouw maar voor elke doelgroep. Inmiddels behandelen veel personen en groepen in Nederland en daarbuiten dit interactieve en praktische Bijbelstudie materiaal inclusief 13 afleveringen Transparant TV. Inmiddels is de tweede druk hiervan uit, en is ook een tweede Transparant werkboek op de markt verschenen, genaamd ‘Ga voor goud!’

Daarnaast zet Esther zich in als Ambassadeur van Compassion, een organisatie die opkomt voor het recht van kinderen in armoede. Een stem zijn voor hen die geen stem hebben. Ze is ervan overtuigd dat de tijd van zwijgen voorbij is en dat het de hoogste tijd is dat we ons eigen geluid weer laten horen.
Dit jaar sprak Esther nog op het Strandheem Festival, fijn dat we deze bijzondere spreekster in februari weer mogen horen in Surhuisterveen.

Gegevens

Datum:
17 februari 2019
Tijd:
11:00 - 12:30

Locatie

de Flambou
Groningerstraat 40
Surhuisterveen, Friesland 9231 CM
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Back To Top