Ga naar hoofdinhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Welkom Dienst met Gerald & Nelinda Troost en Ds. Kees van Velzen

2 december 2018 van 11:00 - 12:30

Muziek: Gerald & Nelinda Troost
Spreker: Ds. Kees van Velzen
Aanvang zondag 2 december om 10.00 uur Inloop met koffie en thee vanaf 09.30 uur

Gerald & Nelinda Troost
“Of ik nu een lied schrijf, een coachinggesprek voer of een reis maak, mijn missie is altijd dezelfde: mijn achternaam eer aan doen. Mensen aanmoedigen, naast mensen staan, gelovigen troosten te midden van verwarring, vertwijfeling en verdriet. Ik doe niets liever dan mensen wijzen op de schoonheid van het evangelie en ik besef dat mijn muziek en mijn activiteiten krachtiger worden als ik Jezus centraal stel in alles.”

In het jaar 2000 kwam zijn eerste cd op de markt ‘Met andere ogen’. De cd bevatte nummers als ‘Toevallig niet’, ‘Steeds dichterbij jou’ en ‘Thuis’ en was een schot in de roos. Na het succes van ‘Met andere ogen’ bleek Gerald geen ééndagsvlieg en volgden er verschillende cd’s en boeken. Eén van zijn laatste uitgaves is ‘Witte Vlag’, met songs over overgave en een aantal eigentijdse aanbiddingsnummers. Naast artiest is Gerald betrokken bij verschillende hulporganisaties, zoals Compassion en Kerk in actie en geeft hij door heel het land en in verschillende settings spreekbeurten. Dagelijks ontvangt Gerald ontroerende mailtjes van mensen die geraakt zijn door een optreden, een cd of spreekbeurt.

Uit Veenendaal
Gerald (6 maart 1978) is geboren in het Overijsselse Hasselt, maar verhuisde op 1-jarige leeftijd naar Veenendaal. Toen Gerald 4 jaar oud was kreeg hij van zijn vader voor het eerst muziekles en tegen de tijd dat hij 7 jaar was, speelde hij klassieke pianomuziek. Op zijn 14e richtte de jonge zanger zijn eerste bandje op en schreef hij zijn eerste liedjes.

Als vijftienjarige werd hij verliefd op Nelinda Koudijs. Al bij één van de eerste dates beloofde Gerald met haar te trouwen, waarmee ze eerst nogal werd overrompeld, maar wat later wel werkelijkheid werd. Nelinda zingt mee in de band, is co-writer van een aantal songs en helpt bij administratie en organisatie. Samen hebben ze drie kinderen.

Kees van Velzen
Kees van Velzen is geboren en getogen in Zeeland. Hij heeft een grote voorliefde voor auto’s en motoren. Zijn ideaal werd gerealiseerd toen hij na de opleiding autotechniek verantwoordelijk werd voor Michelin Motorsport Nederland. “Aanvankelijk was dat prachtig, maar het liep allemaal anders toen een motorcoureur om het leven kwam op de banden die ik hem had geleverd. Het was een bizarre samenloop van omstandigheden, waarbij de achterband van de racemotor de remleiding door had gesneden. Niemand was echt schuldig maar deze man was er niet meer.” Zijn wereld stortte in, hij nam ontslag en ging naar de Bijbelschool en later de ETF in Heverlee in België. “Daar heb ik nooit spijt van gehad”, zegt hij. In België leerde hij zijn vrouw Ans kennen. Later werd hij voorganger in Antwerpen en in 1992 keerden ze terug naar Nederland. Bij de EO werd hij Hoofd van de afdeling Nazorg, daarna werd hij voorganger in Lelystad en tenslotte in Huizen. “Ik kijk terug op mooie jaren die ik niet had willen missen.” Inmiddels is hij met pensioen. Dat betekent niet dat hij achter de geraniums is gaan zitten. Integendeel. Op diverse plaatsen in Nederland en België wordt hij als spreker uitgenodigd. Ook is hij betrokken bij Christenen voor Israël, de Belgische Evangelische Zending, de EO, 3xM en bij Family 7.  Zijn hobby’s zijn sporten. “En jawel, nog steeds auto’s en motoren.” ; Oude liefde roest niet…

Gegevens

Datum:
2 december 2018
Tijd:
11:00 - 12:30

Locatie

de Flambou
Groningerstraat 40
Surhuisterveen, Friesland 9231 CM
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Back To Top