Ga naar hoofdinhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Welkom Dienst met Hans Maat en Irma Dee & band

15 september 2019 van 12:00 - 13:30

We kijken uit naar de Welkom Dienst op zondag 15 september!
Vanaf 09.30 uur ben je van harte welkom voor een bakje koffie, thee of fris en om 10 uur begint de samenkomst.

Spreker: Hans Maat
Muziek: Irma Dee & band

Thema: ‘Eindelijk thuis’

Nooit meer leven zonder Vader
De liefde van de Vader
De gevonden Vader
Eindelijk thuis (n.a.v. het boek van Henri Nouwen)

God kennen als een liefdevolle Vader is soms best lastig. Misschien ben je wel opgevoed met het beeld van een strenge God. Of een God die ver af staat van waar jij mee bezig bent. In de Bijbel staat een prachtig verhaal over zonen die zich als een wees gedragen en zonder Vader leven.
De jongste zoon in dit verhaal vlucht omdat hij liefde en vrijheid niet begrijpt. Hij wordt slaaf van zijn verlangens en raakt meer en meer geïsoleerd. De oudste zoon vecht vooral tegen zichzelf, en met wat hij meent allemaal te moeten doen om liefde te verdienen.

In deze dienst ben je van harte welkom om de liefde van de Vader te begrijpen en te ervaren!

Hans Maat

Hans Maat is de bevlogen directeur van het Evangelisch Werkverband. Lang werkte hij in het onderwijs, in het landelijk jeugdwerk en evangelisatiewerk, in de toerusting en het advies van gemeenten en voor de Wittenberg.
Met name de Protestantse Kerk heeft zijn hart. Daarbij is hij een bruggenbouwer tussen de protestantse én de evangelische en charismatische stroming, vanuit een verlangen naar eenheid en echte kruisbestuiving. Hans is daarnaast ook oprichter van de band Sela en schrijver van vele liederen. Eerder werkte hij aan de bundel Op Toonhoogte, aan het Nieuwe Liedboek namens het moderamen van de PKN en maakte de bundel Hemelhoog van het Evangelisch Werkverband.
‘Mijn visie voor het EW en ook voor de kerk heeft alles te maken met discipel zijn van Jezus. Wij vinden dat de kerk een plek mag zijn, waar je ontdekt wie onze Heer Jezus Christus is, maar ook een plek waar je onderwijs en begeleiding krijgt waar het gaat om de werkingen, gaven en kracht van de Heilige Geest. Dat heeft de kerk hartstochtelijk nodig en dat accent leggen wij. Maar er is méér. Uiteindelijk willen we discipelen die discipelen maken, om van betekenis te zijn voor de buurt, voor de plek waar je leeft en werkt. Dat is de missionaire beweging die we hebben ingezet door te pionieren en door nieuwe vormen van evangelisatie te omarmen.
We spreken vandaag veel over het koninkrijk van God en dat omvat het hele leven. De grote veranderingen waar onze cultuur midden in zit, gaan de kerk niet voorbij. Binnen de kerken zien we een reformerende beweging waarin de grootste uitdaging is dat het geloof in Jezus en het normale leven moeten samenkomen. Als je het samenvat, dan gaat het dus eigenlijk over het koninkrijk van God.’

Irma Dee

Irma Dee (1982) is een Nederlandse zangeres. Sinds ze een aflevering van de Soundmixshow won is ze bezig met zingen. Ze trad op in binnen- en buitenland en in haar liederen speelden wezenlijke vragen over het leven en de dood een belangrijke rol. Door een ingrijpende gebeurtenis, Irma’s zwager werd vermoord toen hij samen met Irma’s zus en hun kinderen ontwikkelingswerk deden in Kenya, kwam het leven en in elk geval de muzikale ontwikkelingen even helemaal stil te staan. Onder andere door deze gebeurtenissen begon Irma zich ook af te vragen of zij dit nog wel wilde, het continu presteren en de jacht naar succes.
Enkele jaren deed Irma vervolgens weinig tot niets op muzikaal vlak. Op enig moment kwam zij in aanraking met het boek ‘Eindelijk Thuis’ van Henri Nouwen. Zij las dat en het greep haar erg aan. Ze herkende zich erg in de schrijver zelf en de manier waarop hij zijn worsteling beschrijft. Zij noemt het boek “een kus op mijn ziel”. In het boek ‘Eindelijk Thuis’ beschrijft Henri Nouwen zijn gedachten bij het schilderij van Rembrandt ‘De terugkeer van de verloren zoon’, dat Rembrandt maakte op basis van de gelijkenis in Lukas 15 in de Bijbel. Het gegeven dat je geliefd bent wie je ook bent, hoe je ook bent en wat je achtergrond ook is staat hierin centraal. Maar ook dat we doordat we zelf geliefd zijn dit weer aan anderen om ons heen mogen doorgeven. Dat heeft Irma ook erg geraakt en aangesproken.
Het idee ontstond om liedjes te gaan maken, waarbij dit boek en het achterliggende verhaal als uitgangspunt werden genomen. De nummers zijn ook gebaseerd op haar persoonlijke verhaal, maar spreken veel meer mensen aan door de universele en tijdloze thema’s. De bedoeling is ook dat net als het boek de liedjes mensen kunnen ondersteunen op hun reis door het leven.
Dit heeft geresulteerd in haar nieuwste album ‘Prodigal Daughter’, dat ook beschikbaar is in een heruitgave van het boek ‘Eindelijk Thuis’. Na de Engelstalige “aftrap” hiervan kwam er steeds meer vraag naar de liederen in het Nederlands. In 2018 is hiermee begonnen en is ‘Dicht Bij U’ uitgebracht, een duet met Reyer. Naar aanleiding van de reacties daarop is besloten het gehele project naar het Nederlands te vertalen en uit te brengen. In mei 2019 is het nieuwste nummer ‘Verloren en gevonden’ verschenen.

We zien jullie graag bij deze bijzondere Welkom Dienst op zondag 15 september!

Gegevens

Datum:
15 september 2019
Tijd:
12:00 - 13:30

Locatie

de Flambou
Groningerstraat 40
Surhuisterveen, Friesland 9231 CM
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Back To Top